Thallon is een groene olijfolie van hoge kwaliteit uit de vroege oogst, met een lage zuurgraad en een hoge voedingswaarde.
THALLON BESCHRIJVING - EIGENSCHAPPEN
Thallon is een groene olijfolie van hoge kwaliteit van de vroege oogst, met een lage zuurgraad en een hoge voedingswaarde.
Kenmerken:
1. Gezondheidsclaim van de Europese Unie!
2. Vroege oogst!
3. Fruitige smaak! (FRUIT 5.0Mf, SPICY 4.5Mb en BITTER 4.5Mp).
4. Ras Hondrolia Halkidikis!
5. Beperkte en specifieke productie!
6. Lage zuurgraad <0,3%
Het wordt gemaakt van natuurlijk olijfsap, met name van verse, gezonde, vroeg geoogste groene olijven uit Chalkidiki, een plaats die sinds de oudheid bekend staat om de extra olijfolie van eerste persing.
Het is een vroeg geoogste olijfolievariëteit met een beperkte productie en specifieke opbrengst, met een rijk smaakprofiel (FRUIT 5.0Mf, SPICY 4.5Mb en BITTER 4.5Mp).
GASTRONOMIE en GEZOND LEVEN
Thallon is een product tussen voeding en medicatie, een uitstekend voorbeeld van de leer van de Medische School van Hippocrates.
Meer dan een fijnproeversproduct van hoge kwaliteit, het werkt als een beschermend schild voor je gezondheid!
Dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen heeft de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) een gezondheidsclaim goedgekeurd in overeenstemming met de Europese Verordening 432/2012.
Thallon is gemaakt voor mensen die gastronomie en gezond leven willen combineren.
gezondheidsclaim
Thallon is een hoge kwaliteit olijfolie van vroege oogst, rijk aan gezondheidsbeschermende stoffen en voedingsstoffen - een uitstekend voorbeeld van Hippocratische geneeskunde.
Dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen heeft het het predikaat HEALTH CLAIM, volgens de Europese Verordening 432/2012 van EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid).
THALLON heeft een uitzonderlijk hoog gehalte aan twee van de belangrijkste fenolen, Oleocanthal & Oleacein, die een belangrijke biologische activiteit hebben en waaraan ontstekingsremmende, antioxiderende, cardioprotectieve en neuroprotectieve eigenschappen worden toegeschreven.
smaak - zuurgraad
De vroeggeoogste olijfolie THALLON combineert alle smaakeigenschappen van de variëteit Hondrolia Halkidikis, namelijk een rijke fruitige smaak met aromatische tonen van gras, groenten, peper, tomaat en balanceert bitter met kruidig (FRUIT 5.0Mf, SPICY 4.5Mb en BITTER 4.5Mp). Het wordt aanbevolen om 's ochtends rauw te consumeren of als bijgerecht bij salades, gekookte of geroosterde groenten en gegrild vlees.
THALLON heeft een bijzonder lage zuurgraad van minder dan 0,3 (<0,3) en wordt daarom geclassificeerd in de categorie premium extra olijfolie van eerste persing.
HARVESTING - OLIJFOLIEPRODUCTIE
De productie van Thallon begint met de teelt van onze olijfgaarden, die is gebaseerd op biologische normen. De oogst begint half september, wanneer de olijven nog onrijp (groen) zijn. Ze worden met de hand verzameld in geperforeerde kratten en vervolgens binnen 24 uur vervoerd naar een ecologische oliemolen met koude pers voor de productie van olijfolie.
GESCHIEDENIS
Dimitris en Andreas Tsikouris zijn geboren en getogen in Ormylia, Chalkidiki, een gebied waar de olijventeelt al sinds de oudheid een traditie is.
De liefde en het respect voor de gezegende olijfboom zijn er van jongs af aan ingeramd.
Ze hebben uit de eerste hand de olijventeelt, de olijvenoogst en de olijfolieproductie meegemaakt en geleerd de waardevolle olijfolie voor onze gezondheid te waarderen.
De jeugdherinneringen werden in de loop der tijd omgezet in ervaring, die, gecombineerd met hun visie om hun eigen olijfolie te produceren, resulteerde in THALLON, een natuurlijk fenolrijk product met een bijzonder lage zuurgraad, verkregen uit onrijpe olijven, door koude extractie en met de meest moderne en gecertificeerde mechanische methoden voor de productie van olijfolie.