100% Tsounati variëteit, fris & fruitig aroma met sterke kruidige elementen en zachte bittere smaak. Ontdek de buitengewone Pamako Ultra Premium Monovarietal Mountain Extra Virgin Olive Oil High Phenolic. Ervaar de authentieke smaak en gezondheidsvoordelen van deze luxe olijfolie. Verwen je smaakpapillen en verhef je gerechten met Pamako's culinaire elixer.
De eerste olijf die erin slaagt om na een lange periode van onderzoek voor zijn hoge fenolgehalte gecertificeerd te worden als voedingssupplement en wettelijk te worden verstrekt met een doktersvoorschrift van de Voedsel- en Warenadministratie van België.
Pamako. Een ongebruikelijke naam voor olijfolie, die een uitstekende kwaliteit en een elegante verpakking verbergt. Komt uit Chania, Kreta, in een speciale, glazen fles met een gecertificeerde gezondheidsclaim. Nee, het woord Pamako is geen exotische vreemde taal. Het komt van Lineair B, de oudste geschreven taal in Europa, het eerste Griekse schrift.
Lineair B werd voor het eerst ontdekt in het paleis van Knossos, maar kleitabletten geschreven in Lineair B zijn sindsdien gevonden in Pylos, Thebe, Mycene en elders. Het verschilt later van Lineair A, dat de Minoïsche periode schrijft.
Pamako is dus een echte natuurolie met een hoog gehalte aan polyfenolen, natuurlijke stoffen die bekend staan om hun antioxiderende werking. Minimale olijfoliën in Europa hebben zichzelf gecertificeerd als 'medicinaal' en Pamako is een van hen.
Door de morfologie van het gebied is het niet mogelijk om zware machines te gebruiken. De oogst gebeurt met de hand, met elektrische stokken terwijl je over de boom klimt en voorzichtig telkens de vruchten oogst die een lichtgroene kleur hebben, voordat ze beginnen te draaien.
De niveaus van Oleocanthal en Oleacein aanwezig in "Pamako Monovarietal" & "Pamako blend", zijn hoger dan de gemiddelde waarden van internationale universitaire studies tot nu toe uitgevoerd. Oleocanthal en Oleacein hebben een belangrijke biologische activiteit en zijn in verband gebracht met ontstekingsremmende, antioxiderende, cardioprotectieve en neuroprotectieve activiteit. Ook door de Europese verordening 432/2012, normen, de hydroxytyrosol derivaten die "Pamako" hebben, zijn meer dan 5mg/20gr olijfolie. Dit leidt tot een dagelijkse consumptie van 20 gram "Pamako" die de bloedlipiden beschermt tegen oxidatieve stress.
De fles en de twee oliesoorten zijn zwart, een speciale olie die beschermt tegen aantasting door zonlicht. De dop is gemaakt van kurk met een houten afwerking.
100% Tsounati variëteit, Fresh & fruitig aroma met sterke kruidige elementen en zachte bittere smaak