Grieken cultiveren al duizenden jaren olijven – sommigen zeggen zelfs dat Athena een olijfboom aan de stad Athene heeft gegeven en daarmee haar gunst heeft gewonnen. Ze schonk hun wijsheid, en omdat wijsheid alleen het leven niet in stand kan houden, creëerde ze de olijfboom.
Archeologische studies bewijzen dat de Grieken al meer dan 4000 jaar betrokken zijn bij de volledige teelt van de olijfboom en de productie van olijfolie. De gezondheids- en therapeutische voordelen van olijfolie werden voor het eerst genoemd door Hippocrates, de vader van de geneeskunde. Moderne medische studies hebben inderdaad aangetoond dat de consumptie van olijfolie (en vooral de variant met hoog fenolische extra vierge olie) van aanzienlijke waarde is als het gaat om de menselijke gezondheid, en in het bijzonder de gezondheid van hart- en vaatziekten en veel voedingsproblemen. gerelateerde ziekten.
Hier kunt u de zuiverste en meest hoogwaardige Griekse biologische extra vierge olijfolie (EVOO) kopen. U kunt kiezen tussen ongefilterd of koudgeperst voor maximale kwaliteit en smaak, of vroege oogst van onrijpe olijven, die een premium extra vierge olijfolie produceren met een ultralage zuurgraad, hoge antioxidanten en polyfenolen, met een frisse bitterheid die het volle naar voren brengt. smaak in elk gerecht.
Onze Premium-verpakking is een perfect cadeau voor vrienden en familie. Want wat is beter voor een geschenk dan het geschenk van het leven zelf.