Pamako: De Ultra-Premium Olijfolie voor de veeleisende kenner. Pamako is een ultra-premium olijfolie die wordt gemaakt van een unieke mix van bergolijven geteeld in de ongerepte regio van Kreta, Griekenland. Het wordt koud geperst en gebotteld binnen enkele uren na de oogst, waardoor de versheid en smaak behouden blijft. Pamako heeft een diep, fruitig aroma met hints van peper en kruiden. Het is ook rijk aan antioxidanten, waarvan is aangetoond dat ze een aantal voordelen voor de gezondheid hebben, waaronder het verminderen van ontstekingen, het stimuleren van het immuunsysteem en het beschermen tegen hart-en vaatziekten.
Pamako. Een ongebruikelijke naam voor olijfolie, die een uitstekende kwaliteit en een elegante verpakking verbergt. Komt uit Chania, Kreta, in een speciale, glazen fles met een gecertificeerde gezondheidsclaim. Zijn naam betekent ook zichzelf. Nee, het woord pamako is geen exotische vreemde taal. Het komt van Lineair B, de oudste geschreven taal in Europa, het eerste Griekse schrift.
Lineair B werd voor het eerst ontdekt in het paleis van Knossos, maar kleitabletten geschreven in Lineair B zijn sindsdien gevonden in Pylos, Thebe, Mycene en elders. Het verschilt later van Lineair A, dat de Minoïsche periode schrijft.
Pamako is dus een echte natuurolie met een hoog gehalte aan polyfenolen, natuurlijke stoffen die bekend staan om hun antioxiderende werking. Minimale olijfoliën in Europa hebben zichzelf gecertificeerd als 'medicinaal' en Pamako is er daar één van.
Door de morfologie van het gebied is het niet mogelijk om zware machines te gebruiken. De oogst gebeurt met de hand, met elektrische stokken terwijl je over de boom klimt en voorzichtig telkens de vruchten oogst die een lichtgroene kleur hebben, voordat ze beginnen te draaien.
Door chemische analyse, door de afdeling Farmacie, farmacognosie & natuurlijke producten chemie van de Nationale Universiteit van Athene in maart van 2015, de evaluatie van zowel, onze olijfolie tonen een aantal indrukwekkende resultaten.
De niveaus van Oleocanthal en Oleacein aanwezig in "Pamako Monovarietal" & "Pamako blend", zijn hoger dan de gemiddelde waarden van internationale universitaire studies tot nu toe uitgevoerd. Oleocanthal en Oleacein hebben een belangrijke biologische activiteit en zijn in verband gebracht met ontstekingsremmende, antioxiderende, cardioprotectieve en neuroprotectieve activiteit. Ook door de Europese verordening 432/2012, normen, de hydroxytyrosol derivaten die "Pamako" heeft, zijn meer dan 5mg/20gr olijfolie. Dit leidt tot een dagelijkse consumptie van 20 gram "Pamako" die de bloedlipiden beschermt tegen oxidatieve stress.
Als je op zoek bent naar een ultra-premium olijfolie die zowel lekker als gezond is, dan is Pamako de perfecte keuze voor jou. Het zal je kookkunst en je gevoel van welzijn verbeteren.
De fles en de twee oliesoorten zijn zwart, een speciale olie die beschermt tegen aantasting door zonlicht. De dop is gemaakt van kurk met een houten afwerking.
Gemaakt in: Chania eiland Kreta Griekenland
Gemaakt van: 60% Tsounati variëteit en 40% Koroneiki variëteit ultra premium