Een eersteklas biologische extra olijfolie van eerste persing, afkomstig van familieboomgaarden in het zuiden van Sparta (BGA Lakonia).
Een eersteklas biologische extra olijfolie van eerste persing, geproduceerd in familiebedrijven in het zuiden van Sparta (BGA Lakonia).
Handgeplukt en koudgeperst, Eulogia onderscheidt zich met zijn unieke smaak, gouden kleur, en extreem lage zuurgraad van ≤ 0,3% waardoor het van uitzonderlijke kwaliteit is en een van de beste oliën ter wereld.
Smaaknotities
Deze robuuste en complexe olijfolie barst van de frisse olijfsmaak en het al even sterke aroma, dat doet denken aan het einde van de oogst tijdens het persen van de olijven in de molen.
In eerste instantie komen fruitige tonen naar voren en naarmate de smaak vordert, worden vleugjes vers gemaaid gras, bittere paardenbloemgroenten en een lichte nootachtige karakteristiek waargenomen. Eulogia is een scherpe olijfolie en heeft een peperige, bijna kruidige afdronk die zijn intense aanwezigheid zeker kenbaar maakt.
<Gaat goed samen met verschillende kazen zoals feta en gorgonzola, perfect voor gebruik in groene salades, rijpe tomaten, gestoomde groenten en als olie om te dippen. Uitstekend bij gegrilde kip, steak of vis en als topping bij een stevige bonensoep.