De combinatie van extra vergine olijfolie Athenolia van topkwaliteit met witte truffel Tuber Magnatum Pico bewijst de theorie door een zeldzame smaakmaker te creëren die veel meer is dan de som van zijn delen - en perfect voor pasta, salade en vis.
Het team van Eulogia of Sparta begint met biologisch geteelde Athinolia-olijven met de hand geplukt uit hun eigen boomgaarden in de buurt van het oude Sparta in Laconia, Griekenland. Van deze bijzondere olijven produceren ze Ultra Premium Extra Virgin Olive Oil van één enkel landgoed met een zeer lage zuurgraad (0,2 tot 0,4% vrije vetzuren).
De combinatie van witte truffel uit Alba en Molise en de uitstekende olijfolie uit Monemvasia vormen samen de Ultra Premium Olijfolie met Witte Truffel.
Maar, laten we eens wat meer over truffels te weten komen. Truffels zijn een relatief zeldzame soort ondergrondse paddenstoel die in de wortels van sommige bomen of struiken groeit. Truffel wordt letterlijk "vruchtdragend vruchtbaar lichaam" genoemd en hecht zich aan de plant met een uitlopende compositie-structuur die "mycelium" wordt genoemd. De broedtexturen van deze schimmels omhullen de dunne wortelharen van de planten en zuigen voornamelijk koolhydraten op terwijl de plantenwortels hiervan profiteren, waardoor hun vermogen om water, stikstofhoudende stoffen en andere elementen zoals kalium, fosfaat, ijzer en sporenelementen uit de grond op te nemen toeneemt. Daarnaast is het een goede bron van veel eiwitten en koolhydraten. Tot slot zijn truffels ideaal voor mensen die niet te veel vet kunnen en willen consumeren, en het grootste voordeel voor de gezondheid van truffels is dat ze cholesterolvrij zijn.
Dit is een combinatie van truffels en cholesterol.
Dit wordt gecombineerd met Tuber Magnatum Pico, een zeer gekoesterde witte truffel uit Zuid-Europa, die ze importeren uit Alba, Italië. Het mengsel rijpt meer dan 30 dagen voordat het wordt gebotteld en verandert in een speciale delicatesse. De truffel geeft de olie een luxe smaak en een kenmerkend aroma. De resulterende ambrosia is perfect voor het afmaken van pasta, risotto, asperges of vis; het combineert ook prachtig met gruyèrekaas en honing.
Smaaknotities: Olijfolie krijgt een luxueuze smaak, intens, met zachte aanhoudende, aardse truffeltonen met een onmiskenbaar aroma.