De dagelijkse consumptie van 20 g van de geanalyseerde olijfolie levert 22,6 mg hydroxytyrosol, tyrosol of derivaten daarvan. Olijfoliën die >5 mg per 20 gr bevatten, behoren tot de categorie oliën die de bloedlipiden beschermen tegen oxidatieve stress volgens Verordening 432/2012 van de Europese Unie.
Oleocanthal en oleohars hebben een belangrijke biologische activiteit en zijn in verband gebracht met ontstekingsremmende, antioxiderende, cardioprotectieve en neuroprotectieve activiteit.
De chemische analyse werd uitgevoerd volgens de methode gepubliceerd in J.Agric. Food Chem., 2012, 60(47), pp11696-11703, J.Agric. Food Chem., 2014 62(3), 600-607 en OLIVAE, 2015, 122, 22-33.
*Oleomissional+Oleuropeindial
**Ligstrodial+Oleokoronal
BEOORDELDE OPMERKINGEN
Het beoordeelde monster voldoet aan de definities en reeksen die overeenkomen met de volgende bijvoeglijke naamwoorden volgens de intensiteit en perceptie van de kenmerken:
Medium fruitigheid
Medium bitter
Medium scherp
Goed in balans