Waarom Griekse honing de beste ter wereld is: een imker legt uit
Al duizenden jaren wordt Griekse honing verzameld vanwege zijn heerlijke, zoete smaak en genezende, voedzame eigenschappen, wat bewijst dat we altijd een voorliefde hebben gehad voor de zoete substantie.
Ondanks zijn recente internationale aantrekkingskracht wordt Griekse honing lange tijd beschouwd als de beste ter wereld, zelfs in de oudheid. Dit komt door de pure, zoete smaak en de bewezen voedingsvoordelen.
Griekenland heeft een historische bijenteelttraditie
In de archaïsche periode van Griekenland gingen de Grieken voorbij aan het simpelweg zoeken naar honing in het wild, en begonnen ze op grotere schaal met de bijenteelt.
Verbazingwekkend genoeg hebben archeologen de locaties van oude bijenkorven gevonden nadat ze aardewerk hadden blootgelegd dat werd gebruikt om hun gewaardeerde gouden honing te verzamelen.
Ze hebben ook bewijs gevonden dat imkers tijdens de Hellenistische periode zo geavanceerd waren dat ze hun bijenkorven over grote delen van het land lieten draaien om te profiteren van de verschillende planten die in verschillende regio's te vinden waren.
Deze lange geschiedenis van de Griekse bijenteelt gaat tot op de dag van vandaag voort, omdat Griekse honingproducenten succes boeken door zich met deze eeuwenoude praktijk bezig te houden.
Griekse honing is uniek vanwege de beroemde biodiversiteit en het gematigde klimaat van het land. De grote verscheidenheid aan bomen en bloemen in Griekenland maakt het land tot een speeltuin voor bijen, die honing produceren met verschillende smaken, afhankelijk van hun omgeving.