Deze authentieke auberginepuree wordt bereid met alleen de beste kwaliteitsingrediënten rechtstreeks van de zonovergoten velden van de Peloponnesos.
Deze authentieke auberginepuree wordt bereid met alleen de beste kwaliteitsingrediënten, rechtstreeks van de zonovergoten velden van de Peloponnesos. De aubergines worden met de hand geplukt wanneer ze perfect gerijpt zijn en nog dezelfde dag geleverd voor verwerking om hun versheid en voedingswaarde te behouden zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, additieven en kleurstoffen.
De puree is heerlijk en veelzijdig.
Lekker en veelzijdig, de puree kan worden gebruikt om de basis te vormen van de beroemde Griekse aubergine salade met de eenvoudige toevoeging van geperste verse citroenen en extra vergine olijfolie, als een smakelijke spread op brood of crackers en als een verrukkelijke dip voor verse groenten.
Geschiedenis
De aubergine, melongene, (Solana melongena), is een plant uit de familie Solanaceae (ook bekend als de nachtschades) en het geslacht Solanum. De vrucht heeft dezelfde naam en wordt vaak gebruikt in de keuken. Als nachtschade is hij nauw verwant aan de tomaat en de aardappel. Hoewel de aubergine al in de prehistorie in India en China werd gekweekt, is hij vermoedelijk door de Arabieren naar Europa gebracht en werd hij vanaf ongeveer de vijftiende eeuw steeds populairder in mediterraan Europa. In Griekenland is het een geliefde zomergroente en is het al lang ingeburgerd in klassieke gerechten zoals in moussaka en in melitzanosalata.
- Gegroeid door lokale boeren en met de hand geoogst
- Geroosterd, geplet en direct na oogst verpakt
- Allemaal natuurlijk, vers, smakelijk en voedzaam
- Geen conserveringsmiddelen
Geschiedenis
De aubergine, melongene, (Solana melongena), is een plant uit de familie Solanaceae (ook wel nachtschade genoemd) en het geslacht Solanum. De vrucht heeft dezelfde naam en wordt vaak gebruikt in de keuken. Als nachtschade is hij nauw verwant aan de tomaat en de aardappel. Hoewel de aubergine al in de prehistorie in India en China werd gekweekt, is hij vermoedelijk door de Arabieren naar Europa gebracht en werd hij vanaf ongeveer de vijftiende eeuw steeds populairder in mediterraan Europa. In Griekenland is het een geliefde zomergroente en is het al lang ingeburgerd in klassieke gerechten zoals in moussaka en in melitzanosalata.