De eerste olijfolie gecertificeerd als voedingssupplement. 100% Tsounati variëteit, fris en fruitig aroma met sterke kruidige elementen en zachte bittere smaak.
De eerste olijf die erin slaagt om na een lange periode van onderzoek voor zijn hoge fenolgehalte gecertificeerd te worden als Voedingssupplement en wettelijk met doktersvoorschrift te worden verstrekt door de Food and D. administration van België.
Pamako. Een ongebruikelijke naam voor olijfolie, die een uitstekende kwaliteit en een elegante verpakking verbergt. Komt uit Chania, Kreta, in een speciale, glazen fles met gecertificeerde gezondheidsclaim. Zijn naam betekent ook geneesmiddel zelf. Nee, het woord pamako is niet een of andere exotische vreemde taal. Het komt uit het Lineair B, de oudste geschreven taal in Europa, het eerste Griekse schrift.
Lineair B werd voor het eerst ontdekt in het paleis van Knossos, maar kleitabletten geschreven in Lineair B zijn sindsdien gevonden in Pylos, Thebe, Mycene en elders. Het is later en verschilt van Lineair A, dat de Minoïsche periode schrijft.
Pamako is daarom een echte olie 'drug Nature', die rijk is aan polyfenolen, natuurlijke stoffen die bekend staan om hun antioxiderende werking. Minimale olijfoliën in Europa hebben zich gecertificeerd als "medicinaal" en Pamako is een van hen.
Door de morfologie van het gebied is het niet mogelijk om zware machines te gebruiken. Er wordt met de hand geoogst, met elektrische stokken terwijl je over de boom klimt en voorzichtig telkens de vruchten oogst die een lichtgroene kleur hebben, voordat ze beginnen te draaien.
Dankzij chemische analyse, van de afdeling farmacie, farmacognosie & natuurlijke producten chemie van de Nationale Universiteit van Athene in maart 2015, de evaluatie van zowel, onze olijfolie tonen een aantal indrukwekkende resultaten.
De niveaus van Oleocanthal en Oleacein aanwezig in "Pamako Monovarietal" & "Pamako blend", zijn hoger dan de gemiddelde waarden van internationale universitaire studies tot nu toe uitgevoerd. Oleocanthal en Oleacein hebben een belangrijke biologische activiteit en worden in verband gebracht met ontstekingsremmende, antioxiderende, cardioprotectieve en neuroprotectieve activiteit. Ook door de Europese verordening 432/2012, normen, de hydroxytyrosol derivaten die "Pamako" heeft, is meer dan 5mg/20gr olijfolie. Een dergelijk resultaat leidt ertoe dat een dagelijkse consumptie van 20 gram "Pamako" de bloedlipiden beschermt tegen oxidatieve stress.
De fles en de twee oliesoorten zijn zwart, wat speciale olie beschermt tegen aantasting door zonlicht. De dop is gemaakt van kurk met houten afwerking.
100% Tsounati variëteit , Fris & fruitig aroma met sterke kruidige elementen en zachte bittere smaak
een van de hoogste fenolische EVOO's in Griekenland in 2016