Oro di Milas Extra Virgin Olive Oil is een prachtige monovarietal olie geproduceerd in het historische gebied van Milas. Memecik olijven worden met de hand geoogst uit vier boomgaarden verspreid over meer dan 500 hectare en binnen 6-8 uur gekoeld geperst in een familie-eigendom, moderne state-of-the-art Mori-Tem olijfolie molen (zeer gerespecteerd in de industrie).
Oro di Milas EVOO wordt gemaakt van Memecik variëteit olijven die biologisch geteeld worden in de bergen van Milas Turkiye. De olijven worden 's ochtends geplukt en 's middags verwerkt met koude extractie. Het malen vindt plaats in de nieuw gebouwde olijfoliemolen van het bedrijf met behulp van de Italiaanse MORITEM apparatuur.
Zintuiglijk profiel
Een prachtig monovariet Memecik sap dat de olfactorische fase begint met een intens aroma van groene olijven en vers gemaaid gras. Onder de olfactorische nuances zijn tomatenblad, groene appel en amandel. Het culmineert met een herinnering aan de aromatische kruiden van het platteland.
Levensmiddelen in combinatie
Ideaal om te combineren met bladgroenten, Griekse salade, tomatensaus, peulvruchten, pasta, risotto, rood vlees en gevogelte, vette vis en chocoladedesserts.
Oro di Milas EVOO is rijk aan heilzame fenolen (antioxidanten). Volgens de EU-verordening 432/12 voorkomt 20 gram rauwe EVOO met een hoog fenolgehalte per dag de oxidatie van bloedlipiden en het dichtslibben van de slagaders.