41% alc. Een lang rijpende essence, de nieuwste component in de blend heeft 5 jaar gerijpt in Franse en Amerikaanse vaten waar eerder rode wijn en Vinsanto op hebben gelegen. De afdronk is schokkend, de lange rijping geeft aroma's van gedroogd fruit en complex karakter aan xirokarpato terwijl het dit unieke kwaliteitselixer verzacht en afrondt.
De gerijpte tsipouro van de Tsilili distilleerderij is gemaakt van vers gefermenteerde pulp van druiven van hoge kwaliteit uit Thessalië.
Gedistilleerd in kleine discontinue koperen distilleerketels door middel van een langzaam, geduldig proces om frisse en zoete aroma's te behouden.
Het rijpingsproces vindt plaats in zorgvuldig geselecteerde Franse en Amerikaanse eiken barriques, op smaak gebracht met rode en zoete vinsanto wijn, gedurende ten minste 5 jaar.
Het resultaat is een distillaat met een verscheidenheid aan zachte aroma's, zoals rozijnen, pruimen en bergamotschillen, kruidige aroma's zoals vanille, chocolade en nootmuskaat, gecombineerd met een robuuste maar soepele body, een zachte afdronk en een fijne aromatische afdronk.
Om te genieten van zijn krachtige, complexe karakter drink hem op zichzelf of voeg wat ijs toe.