Personal menu
Zoek
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Dit product is helaas niet meer beschikbaar

Terroir Wild Zeezout Bio 150G

Wild zeezout van het eiland Kreta. Elke fles olijfolie en zeezout is handgemaakt door een lokale keramist.
Artikelnummer voorraad referentie: EL186

Wat is Terroir? Terroir is de vingerafdruk die de natuur aan haar producten geeft. Terroir is de omgeving. Terroir is het gewas; het zijn de unieke aroma's en smaken die in de bodem verborgen zitten en die het karakter van een product vormen. Terroir zijn ook de mensen. Terroir komt alleen tot uiting als er een persoon is om het te helpen tot uiting te komen. Laat me je vertellen waarom dit woord zo belangrijk is.
Bijna alles en iedereen wordt beïnvloed door zijn omgeving; iedereen wordt op zoveel manieren geraakt door de omgeving waarin hij leeft. Of je nu in een grote stad woont of in een kleine plattelandsstad, waar je bent - en de mensen die er wonen - vormen de ziel van die plek.

Voor veel mensen is Kreta een magische plek, een plek die mensen aantrekt als geen ander. Rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid heeft elke hoek van dit prachtige eiland een verhaal te vertellen; een verleden om te ontvouwen. Het was deze allure van het eiland Kreta die me in 2007 hierheen bracht om ons familiebedrijf te leiden.
Wijn… een product dat zo beïnvloed wordt door het terroir.

Weinig wist ik dat op dat moment de economische crisis op het punt stond de V.S. te treffen en tegelijkertijd langzaam Griekenland bereikte. In de daaropvolgende jaren werd het steeds erger voor de Griekse economie en natuurlijk voor het Griekse volk. Het heen en weer reizen van Griekenland naar de Verenigde Staten maakte me getuige van veel moeilijke situaties waarmee de Griekse bevolking werd geconfronteerd.
Het kwam allemaal samen in de vorm van een productlijn genaamd Terroir van Alexandra Manousakis. Deze lijn van producten dient als een showcase van de Kretenzische natuur, een showcase van Kreta’s unieke en onvergetelijke terroir.

Het concept is vrij rechttoe rechtaan; elk onderdeel van onze producten’ verpakking-en natuurlijk het product zelf-is zo lokaal als het maar kan. We wilden het zo lokaal mogelijk houden. Elk flesje voor onze olijfolie en potje voor ons zeezout is handgemaakt door een lokale keramist. Wat is een betere manier om de lokale economie te steunen en de unieke omgeving van Kreta en wat daar groeit te laten zien? En daar blijft het niet bij. Het steunen van lokale doelen is iets wat we al jaren doen. Een percentage van de winst van elke fles en elk potje wordt gedoneerd aan ELEPAP, een zeer speciale school voor kinderen met een handicap.
We zijn begonnen met olijfolie en zeezout en hopen binnenkort meer producten van Kreta te kunnen aanbieden.

Dit is niet zo'n groot probleem.

Dit is geen groot project, het zal zeker niet alle problemen van Griekenland of Kreta oplossen, noch zal het ELEPAP de fondsen opleveren die het zo hard nodig heeft, maar misschien is het een goed voorbeeld voor anderen die manieren vinden om te helpen. Iemand uit mijn naaste omgeving vertelt me altijd dat “vele kleine beekjes een grote rivier maken”…en dat’is het punt, om één van die kleine beekjes te zijn.

Alexandra Manousakis

€10.00 excl. BTW
gelijk aan €66.67 per 1 kg(s)
Exclusief verzenden
increase decrease
Leveringsdatum: 2-8 dagen

Wat is Terroir? Terroir is de vingerafdruk die de natuur aan haar producten geeft. Terroir is de omgeving. Terroir is het gewas; het zijn de unieke aroma's en smaken die in de bodem verborgen zitten en die het karakter van een product vormen. Terroir zijn ook de mensen. Terroir komt alleen tot uiting als er een persoon is om het te helpen tot uiting te komen. Laat me je vertellen waarom dit woord zo belangrijk is.
Bijna alles en iedereen wordt beïnvloed door zijn omgeving; iedereen wordt op zoveel manieren geraakt door de omgeving waarin hij leeft. Of je nu in een grote stad woont of in een kleine plattelandsstad, waar je bent - en de mensen die er wonen - vormen de ziel van die plek.

Voor veel mensen is Kreta een magische plek, een plek die mensen aantrekt als geen ander. Rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid heeft elke hoek van dit prachtige eiland een verhaal te vertellen; een verleden om te ontvouwen. Het was deze allure van het eiland Kreta die me in 2007 hierheen bracht om ons familiebedrijf te leiden.
Wijn… een product dat zo beïnvloed wordt door het terroir.

Weinig wist ik dat op dat moment de economische crisis op het punt stond de V.S. te treffen en tegelijkertijd langzaam Griekenland bereikte. In de daaropvolgende jaren werd het steeds erger voor de Griekse economie en natuurlijk voor het Griekse volk. Het heen en weer reizen van Griekenland naar de Verenigde Staten maakte me getuige van veel moeilijke situaties waarmee de Griekse bevolking werd geconfronteerd.
Het kwam allemaal samen in de vorm van een productlijn genaamd Terroir van Alexandra Manousakis. Deze lijn van producten dient als een showcase van de Kretenzische natuur, een showcase van Kreta’s unieke en onvergetelijke terroir.

Het concept is vrij rechttoe rechtaan; elk onderdeel van onze producten’ verpakking-en natuurlijk het product zelf-is zo lokaal als het maar kan. We wilden het zo lokaal mogelijk houden. Elk flesje voor onze olijfolie en potje voor ons zeezout is handgemaakt door een lokale keramist. Wat is een betere manier om de lokale economie te steunen en de unieke omgeving van Kreta en wat daar groeit te laten zien? En daar blijft het niet bij. Het steunen van lokale doelen is iets wat we al jaren doen. Een percentage van de winst van elke fles en elk potje wordt gedoneerd aan ELEPAP, een zeer speciale school voor kinderen met een handicap.
We zijn begonnen met olijfolie en zeezout en hopen binnenkort meer producten van Kreta te kunnen aanbieden.

Dit is niet zo'n groot probleem.

Dit is geen groot project, het zal zeker niet alle problemen van Griekenland of Kreta oplossen, noch zal het ELEPAP de fondsen opleveren die het zo hard nodig heeft, maar misschien is het een goed voorbeeld voor anderen die manieren vinden om te helpen. Iemand uit mijn naaste omgeving vertelt me altijd dat “vele kleine beekjes een grote rivier maken”…en dat’is het punt, om één van die kleine beekjes te zijn.

Alexandra Manousakis

  • Product kan alleen worden beoordeeld nadat het is gekocht
  • Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven
*
*
Slecht
Uitstekend
*
*
*
*
Dit vind je misschien ook leuk

Biologische extra vergine olijfolie LADOLEA 600ml

EL233
De Premium LADOLEA® olijfolie is 100% single varietal en elke olie is afkomstig van een andere variëteit olijven, uitsluitend geteeld in het noordelijke deel van het Peloponnesische schiereiland. 600ml (20.3 fl oz)
€31.90 excl. BTW Exclusief verzenden
gelijk aan €53.17 per 1 lt

Terroir Extra Olijfolie Van Eerste Persing 375Ml

EL185
Extra Virgin Olive Oil van het eiland Kreta. Elke fles olijfolie en zeezout is handgemaakt door een lokale keramist.
€15.00 excl. BTW Exclusief verzenden
gelijk aan €40.00 per 1 lt