Personal menu
Zoek
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Biologische extra vergine olijfolie LADOLEA 80ml

De Premium LADOLEA® olijfoliën zijn 100% single varietal en elke olie is afkomstig van een andere variëteit olijven, uitsluitend geteeld in het noordelijke deel van het Peloponnesische schiereiland.
Fabrikant: Ladolea
Artikelnummer voorraad referentie: EL1612

De LADOLEA® olijfolie is 100% single varietal en elke olie is afkomstig van een andere variëteit olijven, uitsluitend geteeld in het noordelijke deel van het Peloponnesische schiereiland.

Onze partners zijn hardwerkende boeren, die onze passie voor olijfolie delen. Ze hebben een diep respect voor onze omgeving en zetten zich volledig in voor de hoge kwaliteit van het hele proces en voor duurzame landbouwmethoden.

De reis van LADOLEA® begint in november, de ideale oogstperiode. Afhankelijk van het gewenste smaakresultaat kunnen de olijven op elk moment van het rijpingsseizoen worden geoogst. Wij geven de voorkeur aan de vroege oogst wanneer de vruchten nog onrijp en groen zijn. Hoewel de productie in dit stadium lager is, geven de olijven een meer fruitige en prikkelende noot aan het olijfsap, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan onze gezondheid door hun hogere gehalte aan polyfenolen en antioxidanten.

Tijdens de oogst worden de olijven geoogst.

Tijdens de oogst worden de olijven met grote zorg verzameld en opgeslagen in kratten om hun perfecte conditie te garanderen. Het persen van de olijven gebeurt strikt binnen 24 uur na de oogst, zodat alle heilzame stoffen bewaard blijven. De olijven worden koud geperst in een technologisch geavanceerde 2-fasen molen, zonder ooit de 27°C te overschrijden, wat resulteert in een olijfsap met uitzonderlijke aroma's en smaak.

Voordat de olijfolie wordt gebotteld, wordt ze voor een korte periode opgeslagen in roestvrijstalen tanks, waardoor een natuurlijke bezinking onder ideale omstandigheden mogelijk is. Zo is de ongefilterde extra olijfolie van eerste persing LADOLEA® eindelijk klaar om van te genieten.

Alle LADOLEA® wordt afzonderlijk gebotteld door ons toegewijde personeel, terwijl zowel het pers- als verpakkingsproces gecertificeerd zijn volgens ISO 22000 (HACCP)

LOCATIE
Melissi kustplaats, Korinthië, Griekenland

EARLY HARVEST
November

EXTRACTIE
Koudgeperst onder 27°C, ongefilterd

CHARACTERISTIEK
Delicaat en zoet aroma, banaan en kruidentonen, lichtgouden kleur

Gebruik
Complementair gebruik in elk gerecht, beter geschikt voor milde gerechten, vis, salades en gastronomisch zoet

Bel voor prijsopgave
increase decrease
Beschikbaarheid:: Op voorraad
Leveringsdatum: 2-8 dagen

De LADOLEA® olijfolie is 100% single varietal en elke olie is afkomstig van een andere variëteit olijven, uitsluitend geteeld in het noordelijke deel van het Peloponnesische schiereiland.

Onze partners zijn hardwerkende boeren, die onze passie voor olijfolie delen. Ze hebben een diep respect voor onze omgeving en zetten zich volledig in voor de hoge kwaliteit van het hele proces en voor duurzame landbouwmethoden.

De reis van LADOLEA® begint in november, de ideale oogstperiode. Afhankelijk van het gewenste smaakresultaat kunnen de olijven op elk moment van het rijpingsseizoen worden geoogst. Wij geven de voorkeur aan de vroege oogst wanneer de vruchten nog onrijp en groen zijn. Hoewel de productie in dit stadium lager is, geven de olijven een meer fruitige en prikkelende noot aan het olijfsap, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan onze gezondheid door hun hogere gehalte aan polyfenolen en antioxidanten.

Tijdens de oogst worden de olijven geoogst.

Tijdens de oogst worden de olijven met grote zorg verzameld en opgeslagen in kratten om hun perfecte conditie te garanderen. Het persen van de olijven gebeurt strikt binnen 24 uur na de oogst, zodat alle heilzame stoffen bewaard blijven. De olijven worden koud geperst in een technologisch geavanceerde 2-fasen molen, zonder ooit de 27°C te overschrijden, wat resulteert in een olijfsap met uitzonderlijke aroma's en smaak.

Voordat de olijfolie wordt gebotteld, wordt ze voor een korte periode opgeslagen in roestvrijstalen tanks, waardoor een natuurlijke bezinking onder ideale omstandigheden mogelijk is. Zo is de ongefilterde extra olijfolie van eerste persing LADOLEA® eindelijk klaar om van te genieten.

Alle LADOLEA® wordt afzonderlijk gebotteld door ons toegewijde personeel, terwijl zowel het pers- als verpakkingsproces gecertificeerd zijn volgens ISO 22000 (HACCP)

LOCATIE
Melissi kustplaats, Korinthië, Griekenland

EARLY HARVEST
November

EXTRACTIE
Koudgeperst onder 27°C, ongefilterd

CHARACTERISTIEK
Delicaat en zoet aroma, banaan en kruidentonen, lichtgouden kleur

Gebruik
Complementair gebruik in elk gerecht, beter geschikt voor milde gerechten, vis, salades en gastronomisch zoet

Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
Product TypeOrganic
Production ProcessCold process
Olive VarietyPatrinia Variety
  • Product kan alleen worden beoordeeld nadat het is gekocht
  • Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven
*
*
Slecht
Uitstekend
*
*
*
*