Verzameld in de centrale Peloponnesos regio in Griekenland, - naar "nectar likken van bomen". De complexe honing heeft ook sterke "bos", "eik" en "kruiden" smaken en een vleugje "gezouten karamel", waardoor het ideaal zou zijn met blauwe kaas.
Onze gloednieuwe Wilde Eiken Honing is bekroond met 3 sterren bij de prestigieuze Great Taste Awards, de hoogst mogelijke beoordeling. Bovendien werd het ook geselecteerd als een van de Top 50 producten van 2015.
Het geheim van deze Limited Reserve Honey ligt in de productie in de maagdelijke bergen van Peloponnesos, Griekenland. Het wordt verzameld op een hoogte van meer dan 1200 meter, ver van alle stedelijke gebieden, op een plaats onveranderd sinds de tijd van het oude Griekenland. Om deze exquise honing te verzamelen, moeten onze producenten tot 9 uur de bergen in trekken om hun bijenkorven te bereiken.
Door de veeleisende productiemethode is deze variëteit van wilde eikenhoning uiterst zeldzaam.
In de oudheid geloofden de Grieken dat eikenbomen gezegend waren met mythische en helende eigenschappen. Vandaag de dag wordt deze wilde eikenhoning beschouwd als een van de meest voedzame honingsoorten ter wereld, een honing die zeer rijk is aan micronutriënten (kalium, magnesium, enz.). Dit is slechts een van de vele redenen waarom de Wilde Eiken Honing de eerste keuze is voor de meest veeleisende consumenten.
Great Taste Awards 2015 - Top 50 Voedingsmiddelen
Great Taste Awards 2015 - 3 sterren
De jury vergeleek het proeven van deze wilde eikenhoning - verzameld in de centrale Peloponnesos regio in Griekenland - met "het likken van nectar uit bomen". De complexe honing heeft ook sterke "bos", "eik" en "kruiden" smaken en slechts een vleugje "gezouten karamel", waardoor het ideaal zou zijn met blauwe kaas.
&