Maar zijn alle olijfoliën hetzelfde? Bieden ze allemaal gezondheidsvoordelen en een unieke smaak? Combineren alle olijfoliën goed met alle voedingsmiddelen? Hoe zeker ben je dat je weet hoe je olijfolie van goede kwaliteit moet kiezen en op de juiste manier in je keuken moet gebruiken? Hoe goed weet je of de olijfolie die je koopt overeenkomt met het geld dat je ervoor betaalt?
Dit webinar geeft je alle informatie die je nodig hebt om:
- kwaliteitsolijfolie te kiezen voor uzelf en uw gezin
- combineer de verschillende soorten olijfolie met gerechten en creëer unieke gerechten
- kook er op de juiste manier mee met behoud van de heilzame gezondheidseigenschappen
- bewaar het op zo'n manier dat het zijn positieve eigenschappen voor een langere periode behoudt
Seminar Modules:
- Olijfolie categorieën
- Kwaliteitscriteria voor olijfolie & organoleptische analyse van olijfolie van eerste persing (methode, positieve eigenschappen en gebreken)
- Proeven van olijfolie (3 of meer extra olijfoliën van eerste persing en 2 gebreken)
- Olijfolie en gastronomie
- Opslag - bewaring van olijfolie
- Mythes en waarheden over extra olijfolie van eerste persing
De deelnemers krijgen thuis:
- De extra vierge olijfolie die ze gaan kopen plus twee defecte monsters.
- Proefglazen voor olijfolie van biologisch afbreekbaar materiaal en een tafelmat.
- Instructies voor het opzetten van de proeverij.
- Deelnamecertificaat.
Duur: 1,5-2,5 uur
(afhankelijk van het aantal te testen olijfoliën)
Kosten per persoon