De vijgensiroop of sykomelo, een nieuw en uniek product voor de Griekse markt, was jarenlang vergeten en werd door vorige generaties gebruikt als natuurlijke zoetstof.
Deze biologische vijgensiroop wordt gewonnen uit Kimi-vijgen op Evia. De opmerkelijke smaak en kwaliteit van de Kymi-vijgen zorgen voor een uitzonderlijke siroop. Askada gebruikt traditionele en biologische vijgenteeltmethoden om deze natuurlijke zoetstof te maken.
De geschiedenis van de vijg is diep geworteld in de Griekse traditie. Sinds de oudheid hebben atleten de vijg gebruikt als een 'anabolic'. Vandaag de dag is de enige gemakkelijke en praktische manier om het hele jaar door van vijgen te genieten, om ze gedroogd te proberen. De reden hiervoor is dat de verse vijg tijdens het transport erg bederfelijk is, waardoor ze onrijp en vroeg worden afgesneden en ongevoelig en ontoegankelijk worden voor de consument.
Sykomelo is een nieuw en bijzonder product voor de Griekse markt, jarenlang vergeten nadat het door vorige generaties werd gebruikt als natuurlijke zoetstof.
Het is het extract van gedroogde vijgen dat zonder toevoeging van conserveringsmiddelen een volle en rijke vijgensmaak geeft.
Wat zijn de eigenschappen van vijgen:
Ze geven ons veel energie door hun suikergehalte (70% koolhydraten)
Ze hebben adstringerende eigenschappen door de slijmstoffen en pectine die ze bevatten
Ze zijn zeer rijk aan calcium (200mg/100gr)
Gecombineerd met geitenkaas of ongezouten geitenkaas zijn ze de beste keuze voor wie van zuivel houdt (alkalische minerale zouten, zoals calcium-magnesium-kalium-natrium worden opgenomen). Ook voor mensen die last hebben van artritis, voor mensen die herstellen van operaties of ziekten, en natuurlijk voor degenen die gewoon hun spierweefsel willen vergroten, is de bovenstaande combinatie een belangrijke bron van de benodigde ingrediënten.
ASKADA FARM is gevestigd in Kymi Evia, in een gebied dat bekend staat om zijn beroemde gedroogde vijgen.
Een kwaliteitsproduct dat gedijt in het specifieke en beperkte microklimaat van het Egeïsche platteland.
ASKADA FARM's primaire doel is de productie van biologische gedroogde vijgen van hoge kwaliteit en andere producten op basis van vijgen, zoals energierepen voor vijgen, vijgenhoning, jam van gedroogde vijgen, enz. Door tegelijkertijd de principes van goed gewasbeheer, duurzaam beheer en bescherming van het milieu toe te passen
Organische vijgensiroop is een slim geheim ingrediënt voor cocktails en verfrissingen, maar je kunt er ook heerlijke yoghurt en saladedressings mee maken. Laat jezelf experimenteren met dit kostbare en natuurlijke vijgenextract en ontdek nog veel meer manieren om interessante maaltijden te maken voor je familie en gasten.
- Product van biologische teelt
- "2016 Great Taste Award**" winnaar
- 100% vijgenextract
- Geen conserveringsmiddelen - Glutenvrij