Dit product is helaas niet meer beschikbaar

Biologische rozemarijn (Rosmarinus οfficinalis L.) 20g

Traditioneel wordt rozemarijn al sinds de oudheid gebruikt als thee om ons geheugen en concentratievermogen te verbeteren. Het helpt bij de spijsvertering, tegen winderigheid en anorexia.
Artikelnummer voorraad referentie: EL632

Rosemary was in het oude Griekenland gewijd aan de godin Venus of Aphrodite, omdat het om haar heen gewikkeld was toen ze uit de zee tevoorschijn kwam. In het oude en moderne Griekenland werd het verbrand als wierook voor ceremoniële doeleinden in de tempels van de goden en kerken. Hippocrates zei dat het de lucht zuiverde als je het buiten verbrandde. De oude Grieken geloofden ook dat het de geest stimuleerde en het geheugen bevorderde, dus de studenten droegen het om hun nek en weefden het in hun haar.

 

Koken


Rosemary is een van de basisingrediënten van de Griekse en mediterrane keuken. Het kan gebruikt worden in een brede waaier van gerechten omdat we er gebraad zoals vis, lam, gevogelte, konijnen, varkensvlees, rundvlees en aardappelen mee kunnen kruiden. Rozemarijn moet vanwege zijn naaldachtige bladeren fijngehakt of gebroken worden met een vijzel en stamper, zodat we er geen last van hebben tijdens het eten. Rozemarijn moet worden gebruikt vanaf het begin van het koken, vooral in gebraad, zodat het genoeg tijd heeft om zijn aroma vrij te geven.

 

Traditionele eigenschappen


Traditioneel wordt rozemarijn al sinds de oudheid gebruikt als thee om ons geheugen en concentratievermogen te verbeteren. Het helpt bij de spijsvertering, tegen winderigheid en anorexia. Omdat het de bloedsomloop stimuleert, wordt het gebruikt tegen lusteloosheid en uitputting. Tot slot helpt het door zijn antibacteriële eigenschappen tegen verkoudheid, hoesten en bronchitis. 
Het mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap omdat het een miskraam kan veroorzaken. Op het platteland werd het gebruikt als abortief.

€3.45 excl. BTW
gelijk aan €172.50 per 1 kg(s)
Exclusief verzenden
increase decrease
Leveringsdatum: 2-5 days

Rosemary was in het oude Griekenland gewijd aan de godin Venus of Aphrodite, omdat het om haar heen gewikkeld was toen ze uit de zee tevoorschijn kwam. In het oude en moderne Griekenland werd het verbrand als wierook voor ceremoniële doeleinden in de tempels van de goden en kerken. Hippocrates zei dat het de lucht zuiverde als je het buiten verbrandde. De oude Grieken geloofden ook dat het de geest stimuleerde en het geheugen bevorderde, dus de studenten droegen het om hun nek en weefden het in hun haar.

 

Koken


Rosemary is een van de basisingrediënten van de Griekse en mediterrane keuken. Het kan gebruikt worden in een brede waaier van gerechten omdat we er gebraad zoals vis, lam, gevogelte, konijnen, varkensvlees, rundvlees en aardappelen mee kunnen kruiden. Rozemarijn moet vanwege zijn naaldachtige bladeren fijngehakt of gebroken worden met een vijzel en stamper, zodat we er geen last van hebben tijdens het eten. Rozemarijn moet worden gebruikt vanaf het begin van het koken, vooral in gebraad, zodat het genoeg tijd heeft om zijn aroma vrij te geven.

 

Traditionele eigenschappen


Traditioneel wordt rozemarijn al sinds de oudheid gebruikt als thee om ons geheugen en concentratievermogen te verbeteren. Het helpt bij de spijsvertering, tegen winderigheid en anorexia. Omdat het de bloedsomloop stimuleert, wordt het gebruikt tegen lusteloosheid en uitputting. Tot slot helpt het door zijn antibacteriële eigenschappen tegen verkoudheid, hoesten en bronchitis. 
Het mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap omdat het een miskraam kan veroorzaken. Op het platteland werd het gebruikt als abortief.

  • Product kan alleen worden beoordeeld nadat het is gekocht
  • Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven
*
*
Slecht
Uitstekend
*
*
*
*
Productlabels
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven