Traditioneel wordt de thee van laurierbladeren gebruikt om maagpijn te stimuleren en te verlichten en de spijsvertering te bevorderen. Het wordt beschouwd als een hulpmiddel bij reumatische pijnen, jicht en koorts.
Laurier is bekend uit de oudheid: de priesteressen van Apollo kauwden erop terwijl ze hun waarzeggerij uitvoerden en de winnaars van de Olympische Spelen werden gekroond met een krans van laurierbladeren. Volgens een oude Griekse legende was Daphne, wat laurier betekent in het Grieks, een nimf die de dochter was van de rivier Pinios en gewijd was aan de godin Artemis, ze was een mooie jageres die nooit een minnaar nam. Toen de god Apollo haar zag, werd hij verliefd op haar en begon op haar te jagen. Ze ging naar haar vader voor bescherming die haar veranderde in de plant die we nu kennen. Apollo verklaarde haar tot zijn heilige plant en maakte een krans van haar bladeren die hij tot prijs van de kampioenen maakte.
De geneeskrachtige eigenschappen van de plant waren al bekend in het oude Griekenland met verwijzingen naar de kwaliteiten van Hippocrates en Dioscorides.
Koken
De baai heeft geurige bladeren met een licht bittere smaak. Het wordt gebruikt tijdens het koken en wordt verwijderd voor het opdienen. We kunnen het gebruiken in soepen van peulvruchten, vooral met linzen, tomatensauzen, gekookte en gestoofde gerechten en aardappelen. We kunnen laurier ook gebruiken om groenten te kruiden, ingemaakte groenten, gemarineerde olijven, kaas, azijn en olijfolie. Tot slot kunnen we er een heerlijke thee van zetten.
Traditionele eigenschappen
Traditioneel wordt de thee van laurierbladeren gebruikt om maagpijn te stimuleren en te verlichten en de spijsvertering te bevorderen. Het zou helpen bij reumatische pijnen, jichtige artritis en koorts. Het stof van laurierbladeren kan worden gebruikt om neusbloedingen te stoppen.